Tere tulemast vanausuliste tallu ja Aljonushka kohvikusse!
Avastage iidseid traditsioone ja tõelise külalislahkuse ainulaadset atmosfääri, külastades meie kohvikut.
Kutsume teid põnevale teekonnale, kus esivanemate traditsioonid ja eluviis on endiselt säilinud. Näete vanausuliste elu. Saate rohkem teada nende rituaalide, kultuuri ja käsitöö kohta.
Proovige traditsioonilist toitu ja kuulake iidse usu hoidjate elavaid lugusid.
Toiduvalmistamise õppetoad, degustatsioon, vanavara müük, vanausuliste igapäevaelu näitus, kohvik.
See on suurepärane võimalus puhata linnakärast ning nautida rahu ja vaikust.
Teid ootab särav ja maitsev hiline hommikusöök kõige värskemate ja maitsvamate küpsetistega.
Kauni talu ja Aljonushka puhvet asuvad Vanausuliste külas - Kolkjas.
Kauni talu lugu algab aastal 1924, mil selle esimene perenaine ja peremees tegelesid kalapüügi, ehituse ja aedviljakasvatusega.
1948. aastal tuli tallu pererahvas: Nikifor Trofimovich ja Fatina Karlovna Dubinin. Nendest sai alguse Kauni talu tõeline õitseng ja sündmusterohke lugu. Nikifor, kalamees ja brigadir, pühendas oma elu kalapüügile, andes sellele töisele hobile 45 aastat oma elust. Lisaks valmistas ta kalavõrke ja mõrdu.
Koos Fatinaga rajasid nad Kauni talus viljakandva aiamaa, kus kasvatasid peamiselt sibulaid. Sibulate kasvatamine polnud lihtne töö, igal aastal tuli sibulaseeme mulda panna, peenraid rohida, hiljem sibul üles võtta, kuivatada ja maha müüa – kokku umbes 12 tonni sibulat! Selleks otstarbeks ehitati ka talu kuulus 40 meetri pikkune sibulakuur, mida kutsuti saraiks.
Aastakümned möödusid, aga Kauni talu sarai väravad ei jäänud suletuks. 2017. aastal leidis vana sibulakuivati endale uue hingamise. Sellest sai Aljonushka Puhvet, kus nüüd tervitatakse kõiki külalisi sooja naeratuse ja kohalikku traditsiooni kandva maitseelamusega. Nii elab Kauni talu lugu edasi, põimides mineviku ja oleviku ühtseks tervikuks.
Tänu erinevatest slaavi kultuuridest pärit roogade valmistamisele on Aljonushka puhvet kogunud järjest populaarsust. Alates 2023. aasta juulist otsustas pererahvas igal suvisel nädalavahetusel avada oma “muinasväravad”. Kõik Aljonushka puhveti pirukate ja erinevate maiustuste retseptid on põlvest põlve edasi antud ja nüüd on kõigil võimalus maitsta tõeliselt koduseid toite. Nädalavahetuse brunchid on justkui võimalus ühendada hommiku- ja lõunasööki, veeta aega sõprade või lähedastega ning nautida maitsvat toitu tutvustades talu lugu väikesel näitusel.
See on suurepärane võimalus puhata linnakärast ning nautida rahu ja vaikust.
Teid ootab särav ja maitsev hiline hommikusöök kõige värskemate ja maitsvamate küpsetistega.